Ordførers uke - 18.11.2022

En ny uke er gått, prega av nydelig høstvær og fantastisk profilering av oss på alle sosiale medier. Vi bor i verdens vakreste øyrike 😊

Må, som tidligere, jukse litt og starte uka med søndag. Etter møte i Bodø dro jeg rett på kulturhuset og fikk med meg halve konserten til aksjon juleglede. Så fikk jeg også gleden av å dele ut frivilligprisen til «årets viktigste dugnad» - Aksjon Juleglede!

Mandag var det formannskap, ikke noe langt kart, men to saker som betyr mye for fremtida vår: Budsjett/Langtidsprogram og bassengsaken. Vi tok ikke avgjørelser i noen av disse, men fikk besvart mange spørsmål. Begge sakene skal opp igjen på mandag som kommer før budsjettet legges på høring og til slutt begge sakene avgjøres av kommunestyret.

På kvelden møttes vi i posisjonen på Teams for å starte diskusjonen om budsjettet.

Tirsdag ble stort sett lesedag til budsjett arbeidet, før posisjonen hadde ett 3 timers møte på kvelden.

Onsdag startet med lesing, telefoner og mailutvekslinger. Etter lunsj møttes beredskapsfamilien, som vi liker å kalle oss, i kinoen og så filmen Brannen i Notre Dame med en god samtale før og etter. Filmen er en spillefilm, men viser på mange områder hvordan de forskjellige beredskapsetatene jobber sammen (eller ikke). Etter dette gikk vi rett i budsjettforhandlingene som jeg dessverre måtte forlate for å reise til Oslo.

Torsdag hadde Arbeidsutvalget i Lofotrådet sitt ukentlige møte (denne gangen fra ett hotellrom i Oslo) før jeg, sammen med Ordførerne i Vestvågøy og Røst dro til Stortinget og gjennomførte møte med en representant fra Finanskomiteen på vegne av Lofotrådet. Tema var: Korona kompensasjon, Havbruksfond, ressurskrevende brukere og støtte til omsorgsboligbygging. Etterpå dro vi til Samferdselsdepartementet og snakket om NTP og FOT ruter, her deltok de andre ordførerne via Teams. Godt møte syntes jeg. SAS var selvfølgelig litt sein fra Oslo og Widerøe ville ikke vente i tre minutter så det ble tre ekstra timer på flyplassen i Bodø. Her fikk jeg en god prat med Vestvågøy ordfører Anne Sand om felles utfordringer fremover.

Fredag startet jeg i Kabelvåg på folkehøyskolen. Snakka om kommunen, utfordringer og demokrati. Flotte ungdommer med gode råd og sterke meninger! Har også starta forberedelsene til kommunestyret om ti dager.

God helg til alle! Og nyt godværet og den fantastiske naturen vi har.

Frank