Ordførers uke - 10.02.2023

Ei stormfull uke er snart over og det er klart for en ny ukesrapport. 😊

Det har vært en en ny spennende uke der mye av tiden ble brukt i Bodø.

Mandag hadde hadde evalueringsmøte etter forrige ukes PLACEHOLDER øvelse før vi hadde Generalforsamling i LINK. De har spennende ting på gang så vi har noe å glede oss til i sommer.. På ettermiddagen deltok jeg på markeringen av Samefolkets dag i Kabelvåg. På kvelden skulle vi ha åpent møte med Statsråd Ola Borten Moe. Urolig vær gjorde at han ikke kom før sent på kvelden, men vi fikk nå en god prat med han.

Tirsdag spiste jeg frokost med Ola før jeg fløy til Bodø for å delta på KS konferansen, KS er kommunesektorens interesseorganisasjon. Godt møte med fokus på lønnsoppgjøret til våren.

Onsdag morgen hadde vi et godt møte med Statsråd Marte Mjøs Persen om inkludering av flyktninger for vi startet på Nordlandskonferansen. Nordlandskonferansen er et samarbeid mellom KS, Fylket og Statsforvalteren. Godt program og mange gode forelesere. Må jo blant disse trekke frem vår egen Jan Håkon Juul som hadde ett flott innlegg om krisehåndtering. I løpet av onsdag ble det jo også skikkelig storm i Lofoten. Vi fikk prøvd noe av det vi øvde på i uka før.. Vi fikk også slått fast hvor sårbare vi er når naturkreftene ikke spiller på lag. Stengte veier, stengte broer, stengt sykehus og redusert flytilbud gjorde at vi måtte klare oss selv. Samtidig fikk vi testet kommunikasjonsverktøyet CIM, som gjorde at jeg kunne følge alle utfordringen og hvordan de ble løst.

Torsdag fortsatte konferansen til lunsj. Etter lunsj hadde jeg møte med Statssekretær Bent Joakim Bentzen om FOT rutene. Han er vel informert om situasjonen her og sier at tilbudet skal bedres i det nye anbudet. Etter dette hadde vi møte med Bent Joakim om Grønn Luftfart der prosjektleder Laura Olsen fra Lofotrådet også deltok. Etter en litt rufsete heimtur der regn og storm var byttet med kraftige snøbyger, var det godt å komme heim 😊

Fredag hadde vi AU møte i Lofotrådet før jeg var hos E i Nord som har fått status som Miljøfyrtårn.

Ta vare på hverandre og god helg!

Frank