Ordførers uke - 03.02.2023

Så er vi i gang med februar! Tida fyker avgårde og det er klart for en ny ukesrapport. 😊

Det har vært en ny spennende uke med tid til kommunikasjon og lesing mellom møtene.

Mandag hadde hadde vi årets første kommunestyremøte. Vi startet (som vi pleier) med et innslag fra kulturskola. Lærer Øyvind hadde tatt med elev August på gitar og de gav oss en flott kulturopplevelse. Deretter hadde vi to eksterne innlegg før vi behandlet dagens kart.

Tirsdag gjennomførte beredskapsledelsen øvelse PLACEHOLDER. Øvelsen er en spilløvelse, der vi løser utfordringer. Denne gangen samhandlet vi med Sivilforsvaret, HV16201 og de andre Lofotkommunene og jeg opplever at vi løser oppgavene godt i fellesskap. Litt ekstra press på oss denne gang ved at Kommunal Rapport hadde en journalist tilstede under øvelsen.

Onsdag hadde jeg et godt møte med de potensielle utbyggerne av Rødsanden ved Digermulen. Et spennende turistprosjekt som jeg håper de får til. Rakk også en kjapp befaring på Svinøya der Ola har gode planer.

Torsdag hadde vi en god prat med en tidligere rusmisbruker om hvordan det er å komme hjem til Vågan etter endt behandling. Vi fikk mange gode innspill på hva som var bra og hva som burde forbedres.

Fredag hadde vi AU møte i Lofotrådet.

Dagene blir raskt lysere! Sola kom frem ca. kl. 09.25 i dag.

Godt vintervær har prega uka, nå sier YR at det dessverre skal snu.

Ta vare på hverandre og god helg!

Frank