Ordførers uke - 02.12.2022

Blir nesten dumt å starte med samme innledninga igjen, men….

En ny uke med nydelig førjulsvær og fortsatt masse fantastisk profilering av regionen på alle sosiale medier..

Jukser litt igjen, for noen helger er også preget av oppdrag.. Søndag deltok jeg på julegrantenninga i Svolvær, følte meg hjemme i rollen som nisse 😊  Masse folk og flott musikk av Svolvær musikkforening.

Mandag var det kommunestyremøte, egentlig et avlastningsmøte slik at møtet den 12. ikke skal bli ett mammutmøte. Vi fikk peka ut retning i bassengsaken og det er jeg veldig fornøyd med.

Tirsdag hadde jeg ett godt møte med Skarvik AS, der vi diskuterte utfordringene med utbygginga i Osan, manglende reguleringsplan og dispensasjoner. Håper vi får til en løsning som både vi og utbygger er fornøyd med. Resten av dagen gikk til kommunikasjon.

Onsdag startet med møte med Statens vegvesen med tema Fremtidens transportsystem i Nord-Norge, der flere scenarioer ble presentert. Ett viktig tema for oss og vi prøver å være på ballen hele tiden. Etterpå hadde vi felles møte for Lofoten og Vesterålen med sykehusledelsen om situasjonen ved Stokmarknes sykehus. Også det ett godt møte som raskt viste seg å bære frukter, men vi innhentes stadig av rekrutteringsproblemer til sentrale stillinger både i det private og offentlige. Så var jeg innom G. Svenning AS med bekreftelsen på at de har oppnådd status som miljøfyrtårn. Gratulerer til de.

Torsdag hadde jeg møte med Alexander fra VM i skreifiske. Gode diskusjoner om hvordan vi ser for oss neste års arrangement.. Sett av helga 24.-25. Mars.

På kvelden dro jeg til Stokmarknes og gikk i fakkeltog for å markere viktigheten av akuttfunksjonen ved sykehuset og ikke minst det å ha en fullverdig fødeavdeling..

Fredag hadde AU i Lofotrådet heldags arbeidsmøte i Svolvær. Godt møte med hovedtema NTP.

God helg til alle! Og nyt godværet og ikke stress for mye i førjulstida!!

Frank