UMS befolkningsvarsling

Teknisk drift har og har hatt en rekke anleggsmessige tiltak i forbindelse med oppgraderinger og vedlikehold på kommunal infrastruktur, som for eksempel ved arbeid på det kommunale vannverket. I den forbindelse har vi tatt i bruk UMS befolkningsvarsling for å gjøre våre innbyggere oppmerksomme på f.eks. periodevis utkopling av vannet.

Vi har fått tilbakemeldinger fra innbyggere som ikke har mottatt slike varsler. Nedenfor viser vi hvordan du selv kan kontrollere at det er oppført korrekt informasjon om telefon- og mobil nummer på din adresse, slik at du gjør deg tilgjengelig for å motta varslene.

Kontroller at dine telefonnummer er korrekt oppført for UMS

Vågan kommune bruker et system for innbyggervarsling (UMS). Denne varslingen kan brukes når uønskede hendelser oppstår (f.eks driftsforstyrrelser på vann og veinett), samt når kommunen ønsker å varsle deg for utførelse av ulike vedlikeholdsoppgaver, hvor dine interesser kan bli berørt.

Nå er det viktig at innbyggerne selv sjekker opp at de har gjort seg tilgjengelige for denne varslingstjenesten, slik at kommunen kan nå dem.

Får jeg varsel? Hvordan sjekker jeg det?

For at kommunen skal kunne nå deg er det viktig at du kontrollerer at dine telefonnummer stemmer med din bostedsadresse i Vågan.

Slik går du frem for å sjekke dine telefonopplysninger:

  1. Klikk på nettadressen http://cdm.ums.no
  2. For å få norsk tekst, velg det Norske flagget oppe i høyre hjørne.
  3. Fyll inn kommunenavn, ditt mobiltelefonnummer samt kontrollkode.
  4. Du kommer nå inn på siden hvor du registrerer deg og kontrollerer at eiendommen har korrekt oppførte telefonnummer. Her kan du fjerne og legge til nummer, samt justere opplysninger. Husk igjen å velge norsk tekst ved å klikke på flagget. Systemet ber deg også oppgi fødselsdato, fordi korrekt adresse kontrolleres mot folkeregisteret. Det hender at kartnåla ikke viser korrekt/nøyaktig adresse, men dette har ikke betydning for registreringen. 
  5. Når du har kontrollert opplysningene, klikk på ruten for OPPDATER, og velg LOG OFF knappen oppe til høyre før du avslutter.

Skulle det oppstå noen problemer med denne kontrollen, så kan du ringe servicetorget i Vågan kommune på telefon 75420000 for nærmere opplysninger.

Kontakt

Servicetorget
E-post

 

Skriv til oss

Vågan kommune
Postboks 802
8305 Svolvær

Besøk oss

Rådhuset
Storgata 29, Rådhuset
8300 Svolvær

Facebook

Snakk med oss

Rådhuset
Sentralbord
Man-fre: 09:00 - 14:00
Telefontid under ferieavvikling uke 29-31:
fra 10:00 – 11:30 og fra 12:00 – 14:00

Telefon:   75 42 00 00

Ekspedisjon
Mandag - fredag: 10.00 - 14.00

Søk etter ansatte og politikere