Dans

Vi har dansetilbud delt i aldersgrupper og i forskjellige stilarter:

Kreativ barnedans: 5 – 7 år
I denne timen kommer elevene til å utforske kroppen og hvilke bevegelser den er i stand til å gjøre. Vi jobber med bevisstgjøring om egen kropps muligheter samt utforsker rytmer, takt og tempo i variert musikk. Elevene vil gjøre oppgaver individuelt og i grupper, og vil jobbe med å skape små dansesekvenser selv og under veiledning. De vil også lære grunnleggende steg innen jazzdans og ballett.

Jazzdans: 8-10 år
I denne timen vil elevene lære de grunnleggende stegene i jazzdans. I jazzdans er det fokus på trinnkombinasjoner i senter og over gulv, styrke og stil. Jazz er en dansestil som er i stadig utvikling, – og det finnes utallige avarter av jazz. Det er stort fokus på rytme, takt og tempo – og forskjellig dynamikk. Elevene vil lære koreografier til populærmusikk og vil jobbe noe med å skape egne sekvenser både individuelt og i grupper. Denne danseklassen er full av fart og spenning, og elevene vil være med på å forme undervisningen med sine ønsker, samt få gjøre kreative oppgaver.

Hiphop/Streetjazz: 10 +
I hiphop/street dance er det stort fokus på å styrke koordinasjon, styrke, fleksibilitet og ikke minst danseglede gjennom en rekke forskjellige øvelser. Hiphop/ street dance er en fusjon mellom stiler, noe som er svært vanlig i dansemiljøet for tiden. Elevene vil lære både grunnleggende hiphop-trinn så vel som isolasjoner, attitude og raske trinnkombinasjoner fra street dance. Stilen kan sees i sammenheng med koreografier gjort av Royal Dance Crew under koreograf Paris Goebel og Twitch’s arbeid i «So You Think You Can Dance?». Denne dansetimen passer for elever fra 10 år og oppover.

Musikaldans: 12 +
Musikaldans, også kalt showdans, er dans for scene. Dansestilen er en blanding av flere ulike sjangre som brukes til musikaler og show. Jazzteknikk kombinert med musikalens teatralske uttrykk er ofte grunnlaget i dansen. I denne timen jobber vi med formidling av en historie gjennom dans, og har fokus på raske skift i dynamikk og uttrykk. I musikaldans jobber man med morsomme og fengende koreografier. Å vise følelser gjennom dansen er en stor del av denne formidlingen.

Voksendans
Danseklassene inneholder teknikk innen jazz og modernesjangeren, og koreografiene vi gjør i klassen vil variere i sjanger og stil. Sjangre som tradisjonell jazz, moderne release teknikk og lyrical jazz vil være gjennomgående i klassene. Klassene tilpasses etter individuelt nivå. Jeg lover høy puls, danseglede og dans til grovt beats og klassikere. Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, - alle kan danse! Vi tilbyr Drop-in etter avtale.

Lærer: Regine Gjernes er utdannet ved Norges Dansehøyskole i Oslo og har en bachelor i utøvende dans og pedagogikk med fordypning i moderne og samtidsdans. Hun kommer fra Gravdal og er dansepedagog i kulturskolene i Vestvågøy og Vågan.

Sted: Kulturskolens lokaler, Vestfjordgata 39 i Svolvær

Til påmeldingssiden