Sommer på torget i Svolvær

Når man går gjennom torget i Svolvær en sommerdag er det et yrende liv, kjøp og salg, ferske bakevarer, mange sitteplasser i alle fasonger, som synes å være like attraktive.

Noen turister nytter anledningen til å benke seg rundt bordene, skriver sommerhilsener, nyter sin kaffe og is og ser ut til å ha det svært så bra.

Klikk for stort bildeP1110881

27.oktober 2005 stod torget ferdig. Siden den gang er konseptet rundt torghandlingen tilpasset bruken av torget, og det er stadig press på å avvikle større arrangement på torget.

Klikk for stort bildeGodt med sitteplasserUnder dager som 17.mai, tenning av julegran og ekstraordinære arrangement på torget lar det seg greit gjøre å nytte hele torgplassen uten større inngrep/endringer. Sånn sett er området fleksibelt.

Ideer bak både Kabelvåg torg og Svolvær torg var bla å fokusere på bruk av Nord-Norsk stein, samt å få liv i det gamle steinhuggefaget igjen.

Klikk for stort bildeP1110878Det å skape ulike rom og attraktive sitteplasser har man lykkes med. Selv om arealet på Henningsvær torg er svært lite i forhold til Kabelvåg og Svolvær torg, så er det likevel mange erfaringer man kan ta med seg inn i denne plan-prosessen, som trolig sluttføres høsten 2017 samtidig som første byggetrinn søkes realisert.

 

 

 

Torget kan nyttes i ulike tenkelige aktiviteter, fra Harley treff til utstilling og oppstilling av biler, og til start og målområde for ulike sportsaktiviteter/konkurranser som The Artic Triple, med Lofoten Skimo i mars, Lofoten Ultra Trial i mai/juni og Lofoten triathlon i august.

 

Klikk for stort bildeP1110882Blomstrene pynter opp torget.

 

Klikk for stort bildeP1110880Klikk for stort bildeP1110877