Sommer i Vågan og Lofoten i 2019 (sch)

Veifarende som har besøkt badestrendene i Rørvika, på Kalle og under fjellet i Svolvær denne sommeren har fått oppleve nye faciliteter hva angår toalettforhold og søppelhåndtering.

Det er svært mange veifarende som passerer disse tre badeområdene i Vågan, og det har vært en formidabel standardhevning denne sommeren, og tilbakemeldinger fra de besøkende er da også god.

Noen svakheter vil bli gjennomgått etter endt sesong, hva være seg tekniske utforminger og rutiner. Ved noen anledninger er det meldt om at søppelcontainerne med Molokordning er fulle og må tømmes. Ved inspeksjon har det vist seg at hardhendt bruk og bruk anleggene ikke er beregnet for har vært foretatt. Ved et tilfelle ble en kassert gummibåt forsøkt presset gjennom systemet med det resultat at mekanismen ble ødelagt. Her trodde man Moloken var full, og søppel hopet seg opp rundt den, enda tømming nettopp hadde blitt gjennomført.

Klikk for stort bildeSlike to Moloker er utplassert ved alle tre badestrender i Rørvika, på Kalle og under fjellet i Svolvær. Her kan man bli kvitt både restavfall (Residual Waste) , samt glass/metall-hermetikk (glass/metal packaging).

 

 

Klikk for stort bildeToalettbygget ved Rørvika er mye besøkt, for kr 10 kan du avlegge et besøk i nyvasket og stelt toalett.

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

De to toalettbyggene på Rørvika og under fjellet i Svolvær har denne type WC med vask.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for stort bildeToalettbygget ved badestranda i Svolvær.

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

Klikk for stort bildeMolok på Kalle.

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

"Flaggskipet":Plassbygd toalettanlegg på Kalle, mye skryt for det velstelte anlegget fra brukerne.

Etter hvert er det planer om samme kvalitet for de to toalettbyggene i Rørvika og ved badeplassen i Svolvær.

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

 

Svært flotte toalettrom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for stort bildePå Kalle hadde elskverdige personer lagt ut en eske med litteratur; hvor både "Aschehougs Verdenshistorie; Nomade- og folk og høy-kulturer på 1000-1300" tallet samt "Mysterious Places" var lagt ut ved Molok'en til allmenn glede og bruk.