Henningsvær torg - anleggsarbeidene i oktober 2019

Pr 20 september presenterte vi status på arbeidene idet vi nå var kommet over i en ny fase hvor grunnarbeidene var avsluttet, og arbeidene på overflaten tok til. Pr 9 oktober er fortaus arbeidene rundt torget i ferd med å ferdigstilles.

Klikk for stort bildeFortauene støpes 9 oktober Svein Christiansen     

Lørdag 12 oktober var arbeidet godt i gang, og fortauene som ble støpt ut 9 oktober var nå i fullt bruk.

Klikk for stort bilde  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortauet foren MIX var også nå i bruk igjen. Klikk for stort bilde 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivensalget i Henningsvær er også i full gang igjen nå som det flotte fortauet er på plass. Klikk for stort bilde På bildet til venstre var fortauet nettopp støpt og kunne ikke gås på. Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foran hotellet var kantsteinene ferdig lagt i jordfuktig betong m/armering, men adkomsten inn til hotellet  opprettholdes.Klikk for stort bilde 

 

 

Klikk for stort bilde  

Klikk for stort bilde  

 

  

 

 

9.oktober var entreprenøren i gang med utstøpning av fortauene rundt torget, og nok en "brikke" i puslespillet kommer på plass. Man begynner så smått å få en følelse over hvordan arealbruken på torget strammes opp og hvordan det hele vil komme til å fungere.

Fortsatt er det en rekke elementer som ikke er påbegynt, belysningen vil komme opp etter hvert. 4 steder på torgområdet vil det etableres ulike former for beplantning, med tilhørende sitteplasser på to av dem. I tillegg vil det bli plassert ut noen sitteplasser med bord. Det er også anledning for de tre største aktørene på torget til å få satt ut sitteplasser og bord på de private arealene.

 

Klikk for stort bildeFortauet langs med denne butikken er klargjort med armering understøttet av små "drops", forsynt med en lys granittkant mot gaten.  

 

 

 

 

 

Også foran MIX er det klargjort for utstøping av fortauet denne tidlige oktoberdagen. Her er det noe større høydeforskjell ut mot torget, slik at det er laget en større granitt trapping her. Klikk for stort bilde  

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde   Her fylles fortau med betong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

 

Her er hele fortauet fylt med betong, og man får et godt inntrykk av hvordan dette vil komme til å endre "finishen" på Henningsvær torg.

 

 

 

Klikk for stort bilde Svein Christiansen  

…  det samme foran Engelsmannsbrygga.

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde  

Denne Trelunden nede ved Kaikanten bidrar til å ta opp høydeforskjellen mellom Misværveien og torget, og er bygd opp av lyse granittblokker. Den skal fylles opp med jord og beplantes, og det vil komme belysning også her.

 

Klikk for stort bilde