Velkommen til Svolvær skole

Nye Svolvær skole ble åpnet av Kong Harald 20. august 2012.

Svolvær skole har pr. 1. august ca 530 elever fordelt på 10 klassetrinn. Skolen organiserer kommunens innføringstilbud og 120 elever benytter seg av SFO ordningen. Skolen har totalt ca. 100 ansatte.

Skolen ligger på den gamle idrettsplassen midt i mellom Nonshaugen og Solheim.  Selv om skolen ligger i Svolvær sentrum, er det kort vei for våre elever til natur og idrettsanlegg.

Kontaktinformasjon:

Sentralbord: 754 20 450 Mail

Rektor: Ronnie Maas Pedersen: 754 20 452 Mail

Avdelingsleder 1-4: Ingebjørg Rørvik: 754 20 453 Mail

Avdelingsleder 5-7: Kristin Solbakk: 754 20 451 Mail

Avdelingsleder 8-10: Erlend Gjevre: 754 20 459 Mail (fra 01.01.24)

Avdelingsleder elevtjenesten/spes.ped: Torild Hjelmerik Thorgersen: 754 20 457 Mail

Avdelingsleder Innføring/Norsk 2: Hege Schultz Eilertsen: 754 20 454 (fra 01.01.24)

 

Satsingsområder ved skolen:

  • Trygt og godt skolemiljø
  • Fokus på lesing i alle fag
  • Elevmedvirkning og elevinvolvering
  • Mitt Valg

Trygt og godt skolemiljø

Retten til et trygt og godt skolemiljø etter oppll. § 9 A-2 er individuell, og det er elevens egen subjektive oppfatning som avgjør om skolemiljøet er trygt og godt.

At skolemiljøet skal være trygt betyr blant annet at elevene ikke skal komme til skade og at elevene skal føle at skolen er et trygt sted å være. Trygghet handler også om å vite at skolen tar tak hvis noe skjer. Hvis skolemiljøet er trygt, men ikke godt, skal skolen også handle.

I saker som gjelder skolemiljøet har skolen og skoleeier en plikt til å handle i henhold til aktivitetsplikten i oppll. § 9 A-4 og § 9 A-5, slik at elevens rett til et trygt og godt skolemiljø blir oppfylt. Eleven/foreldrene kan melde saken til statsforvalteren etter oppll. § 9 A-6, som fatter enkeltvedtak i første instans. Utdanningsdirektoratet er klageinstans for statsforvalterens vedtak.

Skolen har også en plikt til å jobbe kontinuerlig og systematisk for å fremme helsen, miljøet og tryggheten til elevene, jf. oppll. § 9 A-3 andre ledd.

Informasjon til elever og foresatte om skolemiljø

Lesing i alle fag

Å kunne lese er å skape mening fra tekst. Lesing gir innsikt i andres erfaringer, meninger, opplevelser og skaperkraft, uavhengig av tid og sted. Lesing av tekst på papir og digitalt er en forutsetning for livslang læring, og for å kunne delta aktivt i samfunnslivet på en kritisk og reflektert måte.

Å lese handler om å kunne forstå, bruke, reflektere over og engasjere seg i innholdet i tekster. Tekster inkluderer alt som kan leses i ulike medier, ikke bare ord, men også illustrasjoner, symboler eller andre uttrykksmåter. Kunnskap om hva som kjennetegner ulike typer tekster og deres funksjon, er en viktig del av lesing.

Elevmedvirkning og elevinvolvering

Å reflektere over egen læring og faglige utvikling er en svært viktig del av det å lære å lære, og sentralt i dybdelæring. Ved å involvere elever og lærlinger i vurderingsarbeidet får de et mer bevisst og reflektert forhold til

  • hvor de er i sin læring
  • hvor de skal
  • hvordan de best kan komme dit.

Dette innebærer å stimulere elevene og lærlingene til å utvikle egne læringsstrategier og evne til kritisk tenkning. Dette handler også om at de vet hva de mestrer i faget, eller lærefaget, sett opp mot kompetansemålene i læreplanen. Når elever og lærlinger forstår egne læringsprosesser og den faglige utviklingen sin, bidrar det til selvstendighet og mestringsfølelse

Mitt Valg

MITT VALG er et livsmestringsprogram med fokus på sosial og emosjonell læring, psykisk helse, kritisk tenkning og faglig utvikling.  MITT VALG-programmene for skole består av over 100 digitale  undervisningsøkter som er høyaktuelle i forhold til fagfornyelsen med spesiell vekt på det tverrfaglige temaet «Folkehelse og livsmestring».

Adresse

Postadresse
Vågan kommune
Svolvær skole
Postboks 802
8305 Svolvær

Besøksadresse
Vestermyrveien 4
8300 Svolvær