TV-AKSJONEN NRK 2019

I år er selve aksjonsdagen søndag 20.oktober.

Klikk for stort bilde

Årets formål er organisasjonens CARE sitt arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

​TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet.

Her i Vågan er et sted mellom 140-160 frivillige engasjert rundt Tv-aksjonen hvert år, som bøssebærere, bøssebæreransvarlig, sekretariat aksjonsdagen, kommunekomite med mer.

Kommunekomiteen i Vågan består av leder Frank Johnsen, Gunnar Aarstein, Oddny Aleksandersen og leder for frivilligsentralen, som er koordinator lokalt.

Les mer om aksjonen på www.blimed.no og meld deg gjerne som bøssebærer. Det er også behov for bøssebæreransvarlige i noen av grendene. Ta kontakt med frivilligsentralen:  https://vagan.frivilligsentral.no/

Vågan kommune støtter årets TV-aksjon med kr 20 000, vedtatt i FSK-sak 75/19.