Koronaepidemien: Smitte i Vågan pr 15.07.21

Vågan kommune har siden fredag 09.07.21 fått 3 nye smittede. Positive svar 13. og 14.07.21

Alle 3 er tilreisende til kommunen, og de er kommet med fly i 2 ulike puljer. FHI er orientert om dette, og vil gi flyselskapende nødvendig informasjon.

De to første positive (13.07.21)som kom i første pulje, hadde svært få nærkontakter. Disse er i isolasjon, mens nærkontaktene er i karantene.

Den siste har testet positivt på delta varianten. Vi har sendt ut sms -varsel til alle som har vært på restauranten det aktuelle tidspkt (25 stk), om at disse bør testes. I tillegg er alle butikker som vedkommende har vært innom varslet om at deres ansatte på aktuelt tidspunkt bør teste seg. Vedkommende som er smittet har reist fra kommunen og oppholder seg nå i isolasjon i en annen kommune. Vi har ingen indikasjon på at vedkommende har opptrådt uforsvarlig i forbindelse med sin sykdom, men at vedkommende var nokså aktiv før test ble tatt. Etter test har vedkommende reist rett til neste kommune for å være i isolasjon.

De neste dagene blir avgjørende i forbindelse med den siste smittede.