Korona-råd til Vågans befolkning

Myndighetense råd til alle husstander ved symptomer på forkjølelse/influensa hos noen i familien. (SCh).

Kjære barn og foresatte. 

På grunn av koronaviruset, er det i disse dager mange som lurer på hvordan de skal forholde. Vi ønsker derfor å minne om myndighetenes råd:

Har noen i husstanden de siste 14 dagene vært i kontakt med noen som er smittet, eller vært i områder med smitte (se FHI.no for oppdatert liste), skal elevene/ barna i husstanden ikke møte på skolen eller barnehagen på mandag. Voksne skal heller ikke møte på jobb. Karantenerådet er for 14 dager. 

Hvis du har vært i kontakt med en bekreftet smittet eller på reise i en av områdene med vedvarende smitte (Kina, Korea, Hong Kong, Singapore, Nord- Italia) og får en av følgende symptomer- Hoste, Feber eller kortpusthet. Kontakt da fastlegen deres per telefon, eller 116 117 for rådgivning.

Dersom ingen i husstanden har vært på reise i smitte-område, eller i kontakt med korona-smitte, skal elevene møte til undervisning som vanlig, selv om noen andre i husstanden har symptomer. 

Vi minner om at viruset ikke er farlig for de aller fleste, og at smitteverntiltakene handler om å beskytte de eldre og syke, og hindre at helsetjenesten får problemer på grunn av at for mange blir syke samtidig. 

 

Med vennlig hilsen

Kommuneoverlegen