Info koronavaksine uke 7 og 8

Klikk for stort bildeTorsdag i uke 6 satte vi hele 84 doser på vaksinesenteret i den gamle barnehagen på Nakken i Kabelvåg, pluss en del rundt i hjemmetjenesten ellers i uken.

Vi brukte et nytt system for innkalling med sms, og var litt spent på det. Vi er nede rundt 80- åringene på innkallingen, men det er fortsatt flere i de eldre aldersgruppene som ikke har fått da vi har litt ulike påmeldingslister. Vi skal få "vasket" disse og for de som ikke har meldt seg på er det ikke for sent. Bare å melde fra om man vil ha. Vi forsøker å plukke ut de eldste hele tiden.

Klikk på denne linken for å melde fra om du vil ha vaksine

• Uke 7 får vi litt mindre doser til å sette førstedosen, bare 48 doser. Men hele 108 vil få dose 2. De som skal få vaksine på Nakken vaksinesenter i Kabelvåg kalles inn per sms.
  • I uke 8 får vi kun nok doser til å gi andre dose med Pfizer. Vi håper jo at vi kan få mer, eller leveranse med enten Moderna eller Astrazeneca.
Det er flere som forteller om at de får litt bivirkninger som smerter i armen, feber og at de bli slappe. Det er ufarlige bivirkninger som tyder på at kroppen reagerer på vaksinen. Det er ikke rapportert om alvorlige bivirkninger i Vågan. Mange spør om plan videre, og når kan man forvente vaksine. Dessverre vet vi ikke hvor mye vaksine vi får mer enn to uker fram i tid. Og leveransene er foreløpig ganske små. Vær tålmodig, så blir det din tur.

Klikk her for info om fremdriftsplan for vaksinering

Klikk her for mer informasjon om korona fra kommunen

Kommuneoverlegen i Vågan
Jan Håkon Juul