Bestilling av test for Covid 19

Fra og med i dag, onsdag, trenger du ikke ringe koronatelefonen for å bestille Covid 19-test i Vågan kommune. Koronatelefonen har også etablert køsystem med nytt nummer 95 45 03 76

Vi har nå fått på plass et elektronisk skjema for bestilling av test for Covid 19 på kommunens nettside. Etter at du har sendt inn skjemaet vil du bli kontaktet enten samme dag eller neste virkedag. Du kan få en sms med oppmøtetidspunkt på teststasjonen i Storgata, eller du vil bli oppringt for nærmere opplysninger, råd og veiledning av personalet.

Personlig bestilling
For å kunne bruke skjemaet, må man logge seg på via ID-porten.

Man kan derfor kun bestille Covid 19-test til seg selv, og ikke på vegne av andre,
Dersom man for eksempel ønsker å bestille Covid 19-test for sine barn, så skal dette fortsatt skje via koronatelefonen mellom klokken 09.00 og 12.00.

Link til skjema for bestilling av test for Covid 19

Koronatelefonen
Vi opplever et voldsomt trykk på koronatelefonen og på teststasjonen fra folk som ønsker å teste seg for Covid 19. Det har også vært tidvis lange ventetider på koronatelefonen. Dette er noe vi håper å unngå med å få på plass dette skjemaet.

Ikke økt kapasitet
Det nye registreringsskjemaet øker ikke testkapasiteten, men letter bestillingen.

Testene er først og fremst for personer som har symptomer på Covid 19 eller som har reell mistanke om at de er smittet av koronavirus. Det vil si om man har vært i områder med utbredt smitte eller har vært i nærkontakt med personer som har testet positivt på Covid 19 så disse vil bli prioritert. Men så lenge vi har kapasitet vil vi teste personer som kommer fra røde land og som har luftveissymptomer der det er liten grunn for å tro at de har Covid-19 også.

Funksjonalitet
På bakgrunn av at dette arbeidet er utført veldig raskt og på et fantastisk vis fra vår IKT-avdeling, har testingen vært begrenset. Vi ønsker derfor rask tilbakemelding på ting som ikke fungerer slik at dette kan forbedres.